Tee-se-itse sisustusjutut

Jos tykkäät maalaamisesta, nakuttelusta, ompelemisesta tai muusta mukavasta pikku näpertelystä, kannattaa sinun miettiä kodin sisustamisessa DIY-sisustusvaihtoehtoja. Itse valmistetut sisustustuotteet, huonekalut tai koriste-esineet ovat uniikkeja ja saattavat olla jopa paremman näköisiä kuin kaupasta ostetut – ja ne kustantavat sinulle vain murto-osan kaupasta ostetun tuotteen hinnasta tai parhaassa tapauksessa ne ovat täysin ilmaisia. Alla vuoden 2019 Top 5 DIY sisustusjutut.

  1. Omenalaatikot tai vastaavat puulaatikot

Omppulaatikoista voit rakentaa erilaisia hyllyjä, seinähyllyjä ja säilytysbokseja. Voit koota laatikoita päällekkäin vaaka- ja pystytasossa ja valmistaa rennon ja trendikkään kirjahyllyn. Laatikoita voit myös porata seinään kiinni erilaisiksi hyllyköiksi, joihin voit laittaa koriste-esineitä, viherkasveja ja kirjoja. Omppulaatikoita voit käyttää sellaisinaan tai maalata esimerkiksi valkoisella maalilla. Omppulaatikot ovat rento ja boheemi tapa sisustaa omaa kotia.

omppulaatikot-1

omppulaatikot-2

 

omppulaatikot-3

2. EUR-lavat

Eur-lavoista voit rakentaa esimerkiksi sängyn tai sohvan rungon. Sängyn runkoon riittää neljä lavaa, jotka voit halutessasi maalata mieleisellä värillä tai jättää puunvärisiksi. Päälle vain pehmeä patja ja sinulla on oma laiskanlinna valmis. Lavojen hauska puoli on se että lavojen koloihin voi tehdä pieniä säilytysbokseja pikkutavaralle tai koloihin voi asetella esimerkiksi kirjoja ja tennareita säilytykseen. Myös viherkasvit näyttävät kivalta lavojen päällä koristamassa laiskanlinnaa.

Lavoista voit myös koota sohvan tai loikoilutuolin kasaamalla muutaman lavan päällekkäin ja pehmusteeksi lavojen kokoinen patja.

Lavoista voi rakentaa myös pöytiä, tasoja ja seinäkoristeita.

eur-lava-sisutus-diy

3. Ripusta hattusi seinälle

Oletko erilaisten hattujen ystävä? Jos sinulla on liuta erilaisia hattuja, hellehattuja ja lakkeja, mikset ripustaisi niitä seinälle sisutuselementeiksi ja hattujen säilytys olisi samalla kertaa ratkaistu. Yksittäinen hellehattu näyttää kivalta seinälle ripustettuna ja tuo kotiin rentoa beach house tunnelmaa tai voit myös ripustaa hattuja seinälle ohuesta narusta roikkumaan, kiinnitä ne vaikkapa pyykkipojilla.

sisusta-hatuilla-diy

4.Tee harkoista hyllyjä, pöytiä ja tasoja

Harmailla harkoilla sisustaminen on myös hyvin suosittua. Harkkoja löydät rautakaupoista erittäin edullisesta, noin 1 eurolla / harkko tai ilmaiseksikin saatat saada rakennustyömaalta.

Voit rakentaa matalan tason asettamalla kahden harkon päälle puulevyn tai tehdä korkeamman hyllyn kokoamalla useampia harkkoja ja puulevyjä päällekkäin. Myös kapea työpöytä, eteisen taso tai tv-taso on helppo valmistaa harkoista ja mieleisestää levystä. Hyllyn tai pöydän tason voi käyttää myös kierrätettyjä kaapin ovia.

 

harkko-diy-sisustus

harkko-diy-sisustus-2

harkko-diy-sisustus-3

5.Nikkaroi tikapuut

Tikapuut ovat suosittu sisustuselementti, jotka voit hyvin valmistaa myös itse. Rautakaupasta saatat löytää sahatavara osastolta ilmaisia jämäpaloja tai hyvin edulliseen hintaan käsittelemätöntä rimaa. Maalaa rimat mieleisen värisiksi ja nakuttele rimoista tikapuut, esimerkiksi huonekalunauloilla saa kivaa vimeisteltyä ilmettä. Itse tehdyissä tikapuissa on myös hienoa industrial fiilistä!

diy-tikapuut

 

 

 

YOUR COMMENT